Nötkött från rödkulla säljes

DECEMBER
Vi har styckade detaljer av rödkulla i butiken (fryst)
Ex. nötfärs, grytbitar, fransyska, innanlår, ryggbiff mm
Köttet är hängmörat och vakuumförpackat.
Vill du veta mera så är du välkommen att höra av dig eller varför inte komma hit och titta på djuren!
Vi kan tyvärr inte ta emot fler beställning av köttlådor 5/10 kg för leverans till november, däremot så kommer vi att kunna plocka ihop olika styckningsdetaljer till en låda.
info@asundenlamm.se, facebook.com/asundenlamm eller 0730689948

Köttlåda 5kg

Ytterlår, bog, bringa, grytbitar och färs
Köttlåda 10 kg
Ytterlår, innanlår, ryggbiff eller entrecote, högrev eller bog, rostbiff eller fransyska, grytbitar och färs


När du köper kött från oss får du ett saftigt och mört kött som på ett naturligt sätt smaksatts av den ursprungliga floran på naturbetesmarkerna ned mot sjön Åsunden. Genom att köpa lamm och rödkullekött så bidrar du också till den biologiska mångfalden och ett öppet landskap

Det kan verka både enkelt och ytterst komplicerat att åstadkomma ett nötkött av kvalitet. En tålig lantras, långsam tillväxt, endast gräs som foder och en småskalig hantering vid slakt och styckning kan i princip sammanfatta vad det handlar om.
För ett riktigt bra nötkött – mört, saftigt och med en koncentrerad och karaktärsfull smak – fordras engagemang längs hela vägen, från avel och uppfödning till slakt, styckning och leverans.
Rödkullor och fjällkor har av naturen en långsammare tillväxt än många konventionella raser och mognar tidigast vid två års ålder.
Våra rödkullor betar på våra naturbetesmarker under sommaren och äter endast gräs under vintern, vilket ger lägre slaktvikter men i gengäld ett moget och mer fettmarmorerat kött.
Den karaktärsfulla smaken kan nog delvis förklaras av just gräsfodret. Fettet är en viktig smakbärare och innehåller tack vare gräsfodret en hög halt av de hälsosamma Omega-3-fettet.
Kor som har kalvat 2-3 gånger och som blivit omkring 5 år gamla anses av många styckare och kockar ge det allra bästa nötköttet.