Här håller vi nu på att starta upp en E-butik

 Får och lammskinn
Får- och lammskinn från våra gotländska, lockiga pälsfår. Ullen klipps i olika längder, pälsklippta (ca:1,8 cm) och plädklippta ca:(3,5 cm). Vi har även långhåriga skinn. Färgerna varierar naturligt från ljusaste grått till nästan svarta skinn. Varje skinn är unikt och passar bra in i varje hem som en vacker inredning på golvet i soffan, stolen eller varför inte på uteplatsen. Ett mjukt naturligt lammskinn i barnvagnen eller i sängen ger värme och trygghet. Skinnen är tvättbara men oftast räcker det med att vädra och skaka skinnen för att de ska hålla sig vackra långt in i framtiden. Ett tackskinn är oftast tyngre och större och passar väldigt bra till inredning. 

sålt
sålt


Kuddar
Handsydda kuddar från våra gotländska, lockiga pälsfår. Kuddarna kan fås med skinn på både fram-och baksida eller med vadmalstyg på baksidan.Kuddarna gör i olika storlekar, rektangulär, 40*65cm, kvadratisk, 45 *45cm och 30*30cm. Vi har även hjärtformade kuddar i tre olika storlekar, kuddar som passar fint att ge bort som present till någon man tycker om eller som tack för hjälpen. På några kuddar är den ena sidan handstickad i ullgarn. Kuddarna har en innerkudde med kuddstoppning. Kuddarna kan tvättas utanpå men oftast räcker det med att man skakar eller ruskar kudden eventuellt utomhus.
Vi har även en del vita kuddar som är sydda i lammskinn från fårrasen leicester

 


Kramdjur
Handsydda unika kramdjur. Djuren är sydda i lammskinn från våra gotländska, lockiga pälsfår. De större ”nallarna” med långa öron är alla helt olika ingen är den andra lik. De kan fås i mörka nyanser, helt enfärgad grå, olika grå nyanser, ljusgrå med mycket vitt eller helt vita. De vita är sydda i lammskinn från fårrasen Leicester och finull. Nallarna är barnvänliga och mjuka, inga farliga detaljer. Ögonen på de större nallarna är sydda. De små nallarna (min bästsäljare) har en putande mage ett band och en bjällra runt halsen (bjällran kan tas bort om barnet själv ska ha nallen och är litet). Djuren är stoppade med kuddstoppning och går att tvätta utanpå. Lammskinn är ett naturmaterial som lämpar sig väl för barn.
Kaninerna är mycket uppskattade av de små då de gärna tar tag i öronen.
De små fåren är mer tänkta som prydnad på en hylla då öronen kan vara lite ömtåliga.


Ullgarn, färgadull, otvättad ull och kardad ull
Mjukt ullgarn från gårdens gotländska pälsfår. Tvåtrådigt i två nyanser ljusgrått och mörkgrått.
Handstickat i gårdens ullgarn.

Tofflor /Mössor
Handsydda tofflor i fårskinn. Tofflorna är sydda i fårskinn/lammskinn som mockafärgats (flera färger finns). I sömmen fälls vadmalstyg in som dekoration. Tofflorna sys i barnstorlekar från storlek 20 till 25 och i vuxenstorlek 38-41. Upptill kantas tofflen med ett pälsbräm eller med vadmal.

Handledsvärmare/ pulsvärmare

Pannband,  fårskinnsboa/halsduk,